İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: “Tedarik Sorunu Tahammülü Aştı”

  • Diğer Haberler
dunya-gazetesi-02

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Dünya Gazetesi yöneticileri ile yaptığı sohbet toplantısında dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. 

İSO başkanı Bahçıvan Salgın hasarlarını önlemeye yönelik olarak küresel çapta uygulanan parasal genişlemenin, kontrolsüz hale gelerek birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de üretim sektörlerini tehdit etmeye başladığını söyledi. Tedarik sorununun, hemen tüm sektörlerde sıkıntıların ana kaynağı haline geldiğine işaret eden Bahçıvan, emtia fiyatlarının çok hızlı yükselmesine rağmen, lojistik krizinin tedarik süreçleri üzerinde büyük bir baskı yarattığına işaret etti. 

Reel sektör ve finans sektörü adına son yıllardaki en önemli ihtiyacın finansal istikrar olduğunu kaydeden Bahçıvan, “Son yıllarda ağırlıklı olarak dış finansal şoklardan kaynaklı olarak finansal istikrarımız olumsuz etkileniyor. Oysa bunu koruyabildiğimiz müddetçe öngörülebilirlik, sürdürülebilirlik mümkün olabiliyor. Finansal istikrarımızla Türkiye’yi kalıcı yabancı sermaye açısından tercih edilecek bir ülke haline getirebiliriz” dedi. 

İSO başkanı Bahçıvan’ın pandemi döneminde uygulanan ekonomi politikalarından enflasyon ve faize, hammadde tedariği sorunundan yeni oluşan yatırım iklimine kadar birçok alanda paylaştığı görüşleri aşağıdaki haber linkinden okuyabilirsiniz:

https://www.dunya.com/ekonomi/tedarik-sorunu-tahammulu-asti-haberi-610703