Mesleki Eğitim ve İşbirliği Projesi’nin (MEİP), Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Üst Kurul Toplantısı Odakule’de Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
manset

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile birlikte yürüttüğü, Mesleki Eğitim ve İşbirliği Projesi’nin (MEİP), Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Üst Kurul Toplantısı yapıldı. İSO genel merkezi Odakule binasında, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte MEİP Protokol Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.


Toplantıda 25 Ocak 2019 tarihinde hayata geçirilen İSO MEİP kapsamında dört yıldır yapılan çalışmalar değerlendirilirken, PYK Üst Kurulu’nun yapısı, işleyişi, İSO MEİP’in temel hedefleri kapsamında önümüzdeki dönemde yapılacak olan çalışmalar ele alındı. Özellikle okulların tercih edilirliğinin artırılması, öğrencilerin istihdam odaklı yetiştirilmesi ve mezun olduklarında alanlarında nitelikli ve sürdürülebilir şekilde istihdam edilmeleri konuları üzerinde duruldu. İSO MEİP’in kapsayıcı iletişim stratejisinin belirlenmesi ve uygulanması, İSO MEİP şemsiye kavramı altında bulunan projelerin güçlendirilmesi için atılacak adımlar hakkında fikir alışverişi yapıldı.


Yapılan istişareler soncu oluşturulan PYK Üst Kurulu ile birlikte İSO MEİP’i daha kuvvetlendirecek ve niteliğini artıracak politikaların kurul üyeleriyle birlikte belirlenmesi konusunda mutabık kalındı.


Toplantıya katılım şu şekilde gerçekleşti:

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz, İSO Meclis Üyeleri Aynur Ayhan, Cemil Tayman, Özcan Doğu Kaya, Erkan Özkan, Nuri Görenoğlu, İSO-İSOV Eğitim İhtisas Kurulu Üyesi Fevzi Torolsan ve sanayiciler Mehmet Koç ile Ali Natık Buda.