Sanayicilere, İstanbul Üniversitesi’nin Patentleri Tanıtıldı

iu-patent-tanitim-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), üniversiteler ile sanayicilerin daha fazla sayıda platformda bir araya gelmesi ve daha çok projede iş birliği yapması konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede İSO bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik ile sanayiciler, İstanbul Üniversitesi’nin patentlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Odakule’de gerçekleştirilen etkinlikte İstanbul Üniversitesi’nin ticarileşebilir patentleri, ilgili firmalar ile buluştu. Toplamda 50’ye yakın patent, dokuz firma temsilcisine tanıtıldı.

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri ile İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Orman Fakültesi’nden akademisyenlerin katıldığı etkinlikte ikili görüşmeler gerçekleşti. Bu görüşmelerde patent bilgileri ve içerikleri firmalara tanıtıldı. Patent konusunda üniversiteler ve sanayi firmaları arasındaki görüşmeler ve temaslar önümüzdeki dönemde de devam edecek.