TİGSAD Yönetimi, Gündemlerindeki Önemli Konularla İlgili Olarak İSO Yönetimiyle İstişarede Bulundu

  • Diğer Haberler
tigsad-ziyaret-02

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TİGSAD) yeni yönetimi İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. TİGSAD’ın yeni başkanı Nazım Kanpolat başkanlığında yapılan ziyarette TİGSAD’ın bir önceki başkanı İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı da bulundu. Buluşmada TİGSAD Başkan Yardımcıları Eşref Geyik, Berk Kutengin, Tamer Namaldı ve İbrahim Kara ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Ahu Arın, Sebahattin Gökay, Hakan Erkan, Ömer Özdinç, Eren Uzunoğlu, Hikmet Dinçşahin ve derneğin Genel Sekreteri Bilgi Özcan yer aldı.

Türkiye’nin önemli sektörlerinden biri olan ve ihracatın en güçlü grubunu teşkil eden iç giyim sanayicileri, ziyarette özellikle pandemiden ve devam eden süreçte yaşadıkları ham madde tedarik soruna değinde ve çözüm noktasında neler yapıılması gerektiğini İSO yönetimi ile istişare etti. Dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de çok ciddi bir travmatik dönemin yaşanmakta olduğunu, buna karşın bu sürecin hala nereye doğru gittiğinin bilinmediğini söyleyen Bahçıvan, gelinen noktada pandeminin sanayi sektörleri üzerindeki en önemli etkisinin tedarik ile ortaya çıktığını vurguladı. Dünyada otomotivden beyaz eşyaya, hazır giyimden makineye kadar birçok sektörde şirketlerin tedarik sorunları nedeniyle üretimlerini durdurma noktasına getirdiklerini söyleyen Bahçıvan, pandeminin bugün her sektöre farklı bir şekilde etki ettiğini söyledi.


Soldan: İSO Başkan Yardımcısı İrfan
Özhamaratlı, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
ve TİGSAD Başkanı Nazım Kanpolat

TİGSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kanpolat, sektör ciddi bir yetişmiş eleman sorunu yaşadıklarını da dile getirirken, İSO Başkanı Bahçıvan bu noktada üç yıldır üzerinde çalıştıkları Meslek Liseleri projesine TİGSAD üyelerinin de kendi sektörleri bağlamında sahip çıkmasını ve uygun bulacakları bir okulda pu projeye katkı sunmalarını önerdi. TİGSAD yönetim bu öneriye sıcak baktı.

Görüşmede kurumlar arası ilişkilerin, başta eğitim olmak üzere birçok yeni proje geliştirmede daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.