Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Diğer Haberler
tobb_manset_01

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Genç Girişimciler Kurulu (TOBB İGGK) İcra Komitesi Üyeleri, TOBB İGGK İcra Komitesi Başkanı Hasan Bünül başkanlığında, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çetin de yer aldı.

TOBB İGGK İcra Komitesi Üyeleri’nin önümüzdeki çalışma döneminde yapacakları projeleri anlattıkları ve bu çalışmaları için destek beklediklerinin ifade edildiği ziyarette İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi:

“Gençlerin STK’larda görev alması, görev yapmasını çok önemli ve değerli buluyorum. Gençlerin bu yapılarda çalışıyor olması geleceğimiz adına güven veriyor. Sizlerle birlikte olmak bizler için de çok öğretici. Biz, bugüne kadar her türlü çabalarınızın destekçisi olduk ve bundan sonra da buna devam edeceğiz. Gençlerimizi simgesel ve görüntü olarak desteklemekten çok onların geleceğe ilişkin proje ve beklentilerinin icraata dönmesini sağlamak en büyük hedefimiz. Sizler geleceğimizsiniz. Sektörlerin içinde olan sizsiniz, tüketici ile olan temaslarınız bizlerden çok daha etkili. Bugün 5 yaş bile kuşaklar arasında büyük farklar ortaya çıkıyor.

Geçmişin hareketleri ve alışkanlıkları ile hareket edersek hiçbir şey elde edemeyiz. Genç Girişimciler Kurulları, temel amacı geleceği okumak ve geleceği anlamlandırmak adına çalışmaların olduğu bir yer olmalı. Bunu mümkün olduğu kadar eğitimle buluşturmak gerekiyor. Çünkü ancak gelecek nesilleri eğitimle donatarak güvenli yarınlara ilerleyebiliriz. Bu nedenle bizim burada en keyif alarak yürüttüğümüz projeler eğitim ile ilgili çalışmalarımız. Çünkü geleceğe dönük en sağlam adımları ancak eğitim ile atabileceğimizi biliyoruz.”

Günümüzde en önemli inovasyonun insan kaynağına dönük yapılması gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eğitimin yanı sıra çalışma dünyamızda en önemli inovasyonu insan kaynağına dönük yapmamız gerekiyor. Bugün, geçmişten gelen yöntemlerle en basit işleri bile yapmak zor olabiliyor. Bu nedenle, gençlerin bugünkü dünyasını çok iyi anlamamız gerekiyor. Özellikle şirketlerin bünyesinde bulunan insan kaynakları personelinin biriminin eğitimi, geleceğin en önemli eğitimi olacak. Şirketler için gelecekte önem katsayısı en yüksek birimlerden bir diğeri de IT departmanı olacak. Bu departmanın da çok iyi organize edilmesi gerekiyor. Kabul etmek lazım ki artık daha az çalışmak isteyen bir nesil geliyor. Dünyada böyle bir akım varsa, bu akım bizim de hayatımıza girecek. Bunların hepsini düşünmek ve hazırlık yapmak gerekiyor.”

TOBB İGGK İcra Komitesi Başkanı Hasan Bünül de şunları söyledi:

“Gençler olarak bu organizasyon içinde görev yapmak çok öğretici bizler için. Sizlerin gençlere manevi desteği bizim için çok önemli ve motive edici. Biz bugüne kadar İSO ve sizlerden bunu gördük ve yeni çalışma dönemimizde de görmeye devam edeceğimize inanıyoruz.”

İş dünyasında yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edilen ziyarette genç girişimcilik alanındaki gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Genç girişimcilerin karşılaştığı zorluklar, iş dünyasındaki yeni fırsatlar ve sektördeki yenilikler üzerine fikir alışverişinde bulunulan görüşmede genç girişimcilerin iş dünyasına katkılarına vurgu yapılarak, onların desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğinin altı çizildi. İş dünyasındaki farklı paydaşlar arasındaki iş birliği ve dayanışmanın önemine bir kez daha vurgu yapılan ziyarette genç girişimciler ile sanayicileri bir araya getirecek yeni projelerin hayata geçirilebilmesi için var olan iletişimin daha da artırılması konusunda mutabık kalındı. TOBB İGGK İcra Komitesi heyetinde şu isimler yer aldı:

TOBB İGGK İcra Komitesi Başkan Yardımcıları Pelin Karadeniz Kış ve Emre Cevat Özyurt, TOBB İGGK İcra Komitesi Üyeleri, Müslüm Boynukısa, Ahmet Karali, Damla Darıcı, Arzu Toprak, İbrahim Emirhan Bora, Hüsnü Muslu, Erdem Saldanlı ve Nuri Mertcan.