Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

ytu-rektoru-ziyaret-01

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Genel Merkezi Odakule’de gerçekleşen ve bir nezaket ziyareti niteliği taşıyan görüşmede YTÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, kasım ayında gerçekleşen Oda seçimleri için Bahçıvan’ı tebrik etti ve yeni döneme dair başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette, Türkiye’de ve İstanbul’da üniversite-sanayi iş birliği hakkında yürütülen çalışmalar konuşuldu. Türkiye ekonomisinin yüksek katma değerli ve teknolojiye dayalı üretim kapasitesini artıracak en önemli etkenin üniversite sanayi işbirliği olduğunun değerlendirildiği görüşmede, iyi eğitim almış teknik üniversite mezunu kalifiye gençlerin bu sürece çok daha güçlü bir ivme kazandıracağına vurgu yapıldı. Görüşmede önümüzdeki dönemde üniversite-sanayi iş birlikleri projelerini yaygınlaştırma noktasında kurumlararası iletişimin güçlendirilmesinde mutabık kalındı.