1,3 Milyar Dolar İhracatın Hedeflendiği AYMOD Ayakkabı Moda Fuarı Başladı

  • Etkinlikler
ayakkabi-fuari-01

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) tarafından 67’ncisi düzenlenen ve alanında Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD) sektörün yoğun katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) 400’ün üzerinde üye ile temsil edilen ayakkabı sektörünün, TASD Başkanı Berke İçten ev sahipliğinde yapılan bu önemli fuarının açılışına, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİD) Başkanı Güven Karaca ile birlikte çok sayıda İSO meslek komitesi üyesi ile sektör temsilcileri ve basın mensubu katıldı.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

AYMOD Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 67’ncisi düzenlenen fuarın Türk ayakkabı sektörünün gücünü ortaya koyduğunu söyledi. İSO Başkanı Bahçıvan şunları söyledi:

“Böylesine büyük bir organizasyonun 67’ncisini gerçekleştirmek çok basit gibi görünebilir fakat bugün, bu noktaya hangi mütevazı salonlardan gelindiğini hatırlatmak isterim. O günlerden bugünlere ayakkabı sektörümüzü bu noktaya getiren başta çalışanlar ve sektör temsilcilerini tebrik ediyorum. Aramızda olmayanları da şükranla yad ediyorum. Bir sektör böyle bir başarı hikayesi yazıyorsa bunun derinliğine inmek gerekiyor. Gerek çalışanların gerek ihracatçıların başarısını kutlamak lazım. Bugün dünya çok zorlu bir süreçte, bir sorun bitiyor bir diğeri başlıyor. Bugün burada bizlere moral veren bir fuar var. Yaşanan olumsuzlukları fırsatlara çevirecek dinamik yapımız sayesinde zorlukları aşabilecek güce sahibiz.”


TASD Başkanı Berke İçten

Fuarın açılışında konuşan TASD Başkanı Berke İçten, ayakkabı ihracatında 2014’ten sonra büyük bir sıçrama yakalandığını söyledi. TASD Başkanı İçten, “Fuar süresince katılımcı firmalarla alıcılar arasında yeni iş birliklerinin de yaratacağı sinerji ile bu yıl 1,3 milyar dolar ihracat hedefini yakalayacağımıza inanıyorum. Eğer bir aksilikle karşılaşmazsak 2023’te 1,5 milyar doları rahatlıkla geçeriz” dedi.


TİM Başkanı Mustafa Gültepe

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de konuşmasında daha çok fuar ve ticaret heyeti düzenleyerek ihracatçıları potansiyel alıcılarla buluşturacaklarını söyledi. TİM Başkanı Gültepe şunları söyledi:

“Bir ay yakın bir ay uzak ülkelere ticaret heyetleri düzenleyeceğiz. Biliyorsunuz küresel pazarlarda önümüzdeki yıl daralma bekleniyor. İhracatçımızın bu süreci hasarsız atlatmasını istiyoruz. Birliklerimizle, sektör temsilcilerimizle daha çok istişare ederek, ortak akılla süreci yöneteceğiz.”


İDMİD Başkanı Güven Karaca

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİD) Başkanı Güven Karaca yaptığı konuşmada, “Bugün ihracatımızda rekorlar kıran sektörümüzün 67. buluşmasını tüm olumsuzluklara karşın gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sektörümüzde ihracatımız geçen yıl yüzde 18 artış ile rekorlar kırıyor, bu başarı hepimizin ve artık AYMOD Avrupa’nın en büyük fuarı olma yolunda” dedi.