Bayrampaşalı Hazır Giyimcilerin Tasarımları Bir Defile ile Görücüye Çıktı

  • Etkinlikler
batiad-defile-02

Bayrampaşalı hazır giyimciler, ilk kez ürünlerini ünlü bir modacı ile birlikte hazırlayarak bir defile eşliğinde kamuoyuna sundu. Arkalarına Hakan Akyaka gibi güçlü bir modacıyı alarak kalabalık bir davetli topluluğuna defile yapan Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BATİAD) bu etkinliğine İstanbul Sanayi Odası (İSO) da destek verdi.

Geceye İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi (Sayman) Ali Ulvi Orhan ile birlikte katılan İSO Yönetim kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, gecede yaptığı konuşmada, BATİAD’ın kısa bir süre önce kurulmuş olmasına karşın, bölgelerinde faaliyet gösteren üreticiler için çok aktif faaliyetler yaptığını, bu geceyi düzenleyerek yarattığı heyecanla da bunu gösterdiğini söyledi.

Bu tür ortamlar ne kadar yaratılabilirse, üreticinin katma değerinin ve ihracatının o kadar artacağına değinen İSO Başkanı, artık bugünün BATİAD kurucularının yaptığı gibi birlikte hareket etmek günü olduğunun altını çizdi.

Defilede BATİAD Başkanı Aydın Ertem de bir konuşma yaparak “Heyecanlıyız çünkü moda hızlı değişiyor. Bizler tekstilin kalbi olan noktadayız, yerimizde oturarak değil modayı takip ederek gelişmeliyiz” diyerek neden bu projeye girdiklerini anlattı. Ertem destekçi kurum ve birliklere teşekkürlerini sundu.