İSO Vakfı’nın Olağan Mütevelliler Heyeti Toplantısı Yapıldı

  • Etkinlikler
isov-mutevelli-toplanti-01

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Olağan Mütevelliler Heyeti toplantısı, 22 Eylül 2021 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın divan başkanlığında yapıldı. Toplantıya İSOV Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de katıldı. 


İSOV Mütevelli Heyet Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 107 şirketi içeren bir analizde şirketlerin çalışanlarının yüzde 75’inin yeni beceriler kazanması gerektiğini ifade ettiğini söyledi. Aynı araştırmada şirketlerin çalışanlarının yüzde 69’unun dijital yetenek boşluğunu kapatması için eğitime ihtiyaç duyduğunu, yüzde 18’inin ise yeni işe alımda yeni beceri setine sahiplik şartı aradığını belirten Okyay, rekabet edebilmek için değişimin gerekli olduğunu ifade etti. İş gücünü geleceğe hazırlamak için kamu ve sivil topluma büyük görev düştüğünü dile getiren Okyay, İSO Vakfı’nın bu konuda en aktif vakıflardan biri olduğunu kaydetti. 18-30 yaş arasındaki 1.250 genci kapsayan bir ankette yüzde 94’ün ülkede fırsat eşitliği olmadığını düşündüğünü anlatan Okyay, yüzde 88’inin imkanı olsa yurt dışında yaşamak istediğini aktardı.

İSO olarak Türkiye’nin ihtiyaçlarını pek çok kesimden önce gördüklerini ve 27 yıl önce hayata geçen Vakıf ile önemli yol aldıklarını belirten Okyay, 38 mesleki ve teknik, 5 de güzel sanatlar lisesi ile devam eden Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi ile beceri geliştirmek, sürekli eğitim ve dijital becerilerin benimsenmesi ihtiyacına yönelik hizmet ettiklerini söyledi. Okyay, özel sektör ile eşgüdüm sağlayan bir model oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. 


İSOV Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da toplantıda yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle iki yılı aşkın bir süreden sonra tekrar birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 1994 yılında kurulan İSOV’un eğitim konusunda her geçen yıl gelişen ve kendilerini gururlandıran yoğun çaba ve gayretler sergilediğini belirten Bahçıvan, her geçen gün tecrübelerini artırdıklarını ve eğitime katkılarını güçlendirdiklerini anlattı. 

Eğitimde marka olma noktasında emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Bahçıvan, öğrenciler iş hayatına atıldıklarında CV’lerinde almış oldukları diplomalar kadar İSOV’dan aldıkları bursun da eşdeğer hatta daha kıymetli hale gelme yolunda ilerlediklerini ifade etti. İSOV markasını uluslararası bir marka boyutuna getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Bahçıvan, bu yolda emin adımlarla yürüdüklerinin altını çizdi. Bursiyerlerle sadece aylık burs alan bir ilişkiden ziyade oluşturdukları farklı programların içinde okulları bittikten sonra da İSO camiası ile hayatlarını sürdürebilmeleri adına önemli yol aldıklarını anlatan Bahçıvan, kendini tohumlayan orman gibi bursiyerlerin ileriki dönemlerde kendilerinin burs verecek hale gelmesi ile köklü bir marka haline geleceklerini belirtti. 

Covid-19 döneminde bursları aksatmadıklarını söyleyen Bahçıvan, İSOV’un bütçesine en büyük katkıyı İSO’nun, sonrasında da Mütevelli Heyet’ten gelen katkının oluşturduğunu ancak bundan sonraki dönemde yurt içi ve yurt dışından alınacak proje hibeleri ile yeni kaynaklar yaratacaklarını anlattı. Son iki yıldır Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi ile bir başarı hikayesi yazdıklarını vurgulayan Bahçıvan, meslek liselerinin başarısı gündeme geldiyse İSO’nun bunda tartışılmaz bir yeri olduğunu anlattı. Meslek lisesi sorunu çözülmeden işsizliğin çözülemeyeceğine işaret eden Bahçıvan, kendilerinin göle bir maya çaldıklarını ve bunun tuttuğunu dile getirdi. 

Toplantıda İSOV Genel Müdürü Nil Batu, geçtiğimiz yıl yapılan faaliyetleri anlattı. İSOV Denetçisi Fevzi Torolsan 2020 ve 2021 bütçesi ile ilgili İSOV Mütevelli Heyet Üyelerine bilgilendirme yaptı. İSOV Mütevelli Heyet Üyesi Ali Natık Buda, Orhan Ramazanoğulları ve Oktay Duran kürsüye gelerek görüşlerini paylaştı.