İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Mart 2024 Raporunu Yayımladı

dunya_pmi_mart_manset_03

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Mart 2024 raporunu yayımladı. Küresel PMI, mart ayında 50,6'ya yükselerek sektörde üst üste ikinci ay ılımlı büyüme sinyali verdi. Endeks Temmuz 2022'den bu yana en yüksek değerini aldı. 2023'ün son çeyreğinde ortalama 49,0 olan PMI, 2024'ün ilk çeyreğinde 50,3'e yükseldi. Küresel üretim ilk çeyrek boyunca büyüme kaydetti. Marttaki artış 21 ayın en yüksek hızında gerçekleşti. Yeni siparişlerde Mayıs 2022'den bu yana en güçlü artış kaydedilirken, ihracat siparişlerinde düşüş eğiliminin sona yaklaştığı görülüyor.

İmalat PMI'ın açıklandığı 32 ulusal ekonominin 14'ünde endeks 50,0 eşik değerinin üzerinde kaydedildi. Bu sayı şubat ayına göre 1 adet azaldı. 17 ülkede İmalat PMI değerinin aylık bazda artış göstermesi de genel tablo açısından olumlu bir gelişme olarak öne çıktı. Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünya PMI (Mart 2024) Attach